Site Openbaar Ministerie gekraakt

Het nieuws van het defacen (bekladden) van de site van het Openbaar Ministerie verscheen onder meer op het forum Security Database. Het OM besloot daarop de site offline te halen. “Na controle van de inhoud is de website weer opengesteld”, aldus het OM op zijn site.

Op het onderdeel ‘Meesters in de rechten’ stonden enkele anti-Israël teksten en een oproep aan de Nederlandse regering om iets aan de situatie in het Midden-Oosten te ondernemen. Het OM biedt zijn excuses aan en belooft actie te zullen ondernemen. “Er wordt op dit moment onderzocht of achterhaald kan worden wie er verantwoordelijk zijn.”

Gisteren maakte het OM bekend dat het de vermoedelijke daders van het verstoren van de Maxima-chat heeft achterhaald. Een poster op Security Database vermoedt een verband tussen de huiszoekingen van dinsdag en de hack nu.

“Dat er na de arrestaties en huiszoekingen verscheidene mensen tot actie zouden overgaan was te verwachten, maar dat men zelfs het OM daarbij zou aanvallen, hadden maar weinigen verwacht.”

Bij Security.nl is een schermafdruk van de gehackte peiling te zien.