Site Life and Cooking lek

Een lezer van de Nederlandse veiligheidsportal Security.nl bracht het lek aan het licht. Volgens Security.nl lagen de gegevens van 80.000 gebruikers van de site van Life and Cooking voor het grijpen. “Het gaat hier om NAW-gegevens, alsmede geboortedatum, geslacht, 06-nummer, gebruikersnaam en wachtwoord.”

Wim Bos, manager van de internetafdeling van Ivo Niehe Producties (verantwoordelijk voor de site), geeft toe dat er een veiligheidsprobleem was. Volgens hem ging het echter om een oude database. De gegevens van de mensen die zich hebben geabonneerd op een onlangs opgezette sms-dienst van Life and Cooking zijn niet in gevaar geweest.

Bos noemt de privacyproblemen een ‘vervelend voorval’. “Bij het synchroniseren van onze servers is een fout opgetreden, waardoor het content management systeem voor iedereen bereikbaar was. Het is voor het eerst dat we hiermee te maken hebben gehad in de twee├źnhalf jaar dat Life and Cooking online is. Ook met onze andere sites hebben we nooit problemen gehad.”

Volgens Bos is de fout snel hersteld. “We hebben de site meteen offline gehaald en de fout binnen een half uur verholpen. De bescherming van de persoonsgegevens staat bij ons voorop.”