Radio 538 plat na belofte naaktfoto’s Aguilera

Een medewerker van de internetsite van Radio 538 bevestigt dat er ‘heel erg veel mensen’ op de site zijn afgekomen. Daar had de populaire radiozender geen rekening mee gehouden: de webservers konden de massale toeloop niet aan.

Het gebeurt vaker dat websites bezwijken onder de grote belangstelling. In het verleden hadden bijvoorbeeld veel nieuwssites te kampen met een slechte bereikbaarheid bij grote gebeurtenissen (zoals de terreuraanslagen op 11 september of de moord op Pim Fortuyn).

‘Beroemd bloot’ op internet is overigens vrijwel altijd nep. Met behulp van programma’s als Photoshop is het eenvoudig om het hoofd van een celebrity op het naakte lichaam van een ander te plakken. De zestiger Ed Lake, op internet opererend onder de naam ‘Fake Detective‘, ontmaskert regelmatig nepfoto’s.

Woordvoerder Michel Palmen van Radio 538: “Ik heb de foto niet zelf gezien, maar van de producer van het programma van Edwin Evers begreep ik dat het in dit geval wel om echte foto’s ging. Edwin had de foto’s toegestuurd gekregen van een luisteraar.”

De radiozender is niet bang voor eventuele juridische stappen van de Amerikaanse popster Christina Aguilera. “De foto’s hebben twee minuten online gestaan. We verwachten geen verdere gevolgen.”

Om kwart over elf waren de problemen bij Radio 538 verholpen.