QuoteNet start weblog met Tonie.net

Behalve Tonie van Ringelestijn werken ook Martijn de Waal (Intermediair, de Volkskrant), Arjan Dasselaar (ex-Elsevier), Martijn de Keizer (Business Nieuws Radio) en Marleen Zachte mee aan het Quotelog. Ook Quote-hoofdredacteur Jort Kelder zal ‘gewapend met digitale camera’ gaan bloggen.

Quotelog, dat de prominent op de voorpagina van QuoteNet staat, is een initiatief van Michiel Frackers. Frackers richtte begin jaren negentig in samenwerking met Quote Media de internetaanbieder Planet Internet op.

Daarna gaf hij leiding aan het online-entertainmentbedrijf BitMagic. BitMagic ging in 2001 failliet. Vorig jaar was Frackers aan de zijde van Marcus Polman te zien in het inmiddels gesneefde Veronica-programma Men’s Talk.

Met het weblog neemt Quote Media naar eigen zeggen ‘als eerste Nederlandse uitgever het weblog serieus als journalistiek medium’. “De reguliere nieuwsverslaggeving op internet wordt momenteel gedomineerd door anonieme persbureaus die veelal op dezelfde wijze berichten over dezelfde onderwerpen. QuoteNet voorziet met Quotelog in de vraag naar oorspronkelijke en persoonlijke journalistiek op Internet.”