PvdA-leider Wouter Bos heeft 400 vrienden op Hyves

Bos noemt Hyves ‘een goede plek om mensen te ontmoeten’. “Ik ben altijd wel nieuwsgierig naar nieuwe manieren om met mensen en kiezers te communiceren. Internet is daarvoor een fantastisch medium”, aldus Bos in een posting op zijn profiel.

Het aantal Hyves-vrienden van de PvdA-leider groeit met de minuut. Tijdens het tikken van dit stukje steeg het aantal van 280 tot 400. Bos kan zijn nieuwe contacten wellicht nog wel het een en ander bijbrengen over politiek. Zo schrijft een zekere Jeanne: “Tjeetje dit had ik nooit verwacht, dat een minister uit de tweede kamer in hyves ging zitten.”

Raymond Spanjar, medeoprichter van Hyves, is in zijn nopjes met het profiel van Bos. “Welkom Wouter! Ik ben natuurlijk politiek neutraal, maar respect!”, schrijft Spanjar. Hij hoopt dat meer politici het voorbeeld van de PvdA-leider zullen volgen.

Orkut

Bos is niet de eerste politicus die via een community-site contact wil leggen met potentiƫle kiezers. De Amsterdamse PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher en D66-kamerlid Bert Bakker hebben al langer een profiel bij het netwerk.

Op de profielensite Orkut was in 2004 de Amerikaanse presidentskandidaat Wesley Clark actief. Zijn goedbezochte Orkut-pagina werd onderhouden door een campagnemedewerker.