Politieke partijen blunderen met e-mail

Het internettijdschrift mailde acht politieke partijen met vijf vragen. Behalve de coalitiepartijen VVD, D66 en PvdA werden ook het CDA, GroenLinks, SP, SGP en Leefbaar Nederland per e-mail ondervraagd.

Alleen D66 en de SGP reageerden binnen 24 uur op de vragen van Net Magazine. Andere partijen doen er een stuk langer over. Het CDA spant de kroon. De christen-democraten reageerden pas na een maand. “We waren de afgelopen tijden als gevolg van de bestuurscrisis niet goed in staat om snel en adequaat op verzoeken te reageren”, excuseert een CDA-medewerker zich.

Partijleider Jan Marijnissen van de SP viel op door de vragen van Net Magazine te beantwoorden met een mailtje met het BadTrans.B-virus. “Hopelijk houdt men de virusscanners van Tomaatnet (de internetdienst van de SP, MR) beter up-to-date”, schrijft Net Magazine cynisch.

Internet heeft geen prioriteit bij de politieke partijen, zo constateert het internettijdschrift. “Bij veel partijen is nog onduidelijk wat het standpunt is over de toegankelijkheid van internet voor iedereen en wat de rol van de overheid hierin zou moeten zijn.”

D66 en de SGP vormen wederom de uitzondering. “D66 is er voorstander van iedere woning een breedband internetaansluiting te geven. De SGP komt er rond voor uit liever over de offline burger te waken. De onduidelijke antwoorden van PvdA en CDA doen vermoeden dat een eenduidig standpunt bij deze partijen nog geformuleerd moet worden.”

Ook Leefbaar Nederland heeft nog geen standpunt over internet. Al komt LN-medewerkster Haitske van de Linde wel met een originele oplossing voor het probleem van ongevraagde reclame per e-mail. “Mijn persoonlijke mening over spammers? Vastbinden en dwingen naar schlagermuziek te luisteren.”