Politie neemt computers Wim Dankbaar in beslag

Behalve Maurice de Hond kreeg ook zijn medestander in de Louwes-zaak Wim Dankbaar deze week politie over de vloer. Dankbaar kwam vorige week in het nieuws omdat hij stiekem de e-mail van misdaadverslaggever Peter R. de Vries las. ‘De huiszoeking duurde ruim twee uur, schat ik’, verklaart Dankbaar tegenover Bright. ‘Waar ze naar zochten weet ik niet. Ze wilden het ook niet zeggen. Ik vermoed dat ze op zoek waren naar de e-mails van Peter, aangezien ze dvd’tjes meenamen waarop ik “Peter” had geschreven.’ Op de betreffende dvd’s stond volgens Dankbaar de reportage die De Vries samen met Dankbaar maakte over de moord op John F. Kennedy.

De e-mails van De Vries staan in ieder geval niet op de dvd’s, stelt Dankbaar. ‘Die heb ik vernietigd, zoals ik met hem heb afgesproken.’ In totaal nam de politie volgens Dankbaar twee computers en een laptop mee. ‘Ze hebben een oudere computer met spelletjes voor de kinderen laten staan. Daar werk ik nu mee.’

Peter R. de Vries heeft weinig sympathie voor de wijze waarop De Hond en Dankbaar hun gelijk proberen aan te tonen. Tegenover BN/De Stem zegt hij: ‘Als je zoals Maurice de Hond, zo vaak de woorden rechtvaardigheid en eerlijkheid in je mond neemt, dan moet je ook met eerlijke middelen ten strijde trekken. Dus niet met gestolen mails.’ De Vries verwijt De Hond dat hij hem niet vertelde dat Dankbaar zijn mails kon lezen. ‘Daarin is hij niet eerlijk geweest en dat neem ik hem erg kwalijk. Dan ben je moreel medeplichtig aan hacken.’

Dit artikel verscheen op Bright.nl.