Planet-werknemers maken Bruna-parodie

Naast de afbeelding van een huilend meisje van Dick Bruna staat onder het kopje ‘Reorganisatie’: “Bert gaat samenwerken met McKenzy. McKenzy zegt: ontsla je mensen. Bert ontslaat zijn mensen. Mensen boos. Bert rijdt nog steeds zijn dikke auto.” Bert is Bert van Dam, de directeur van de Planet Media Group.

Het is slechts een van de mailtjes met galgenhumor die rondgaan bij de Planet Media Group. Andere mailtjes bevatten een parodie op de reclames van Ben (‘Ben verdwenen’) en een screenshot van de Planet-site met een pop-up met de tekst ’tijdelijk geen werk’.

De werknemers van de Planet Media Group reageren cynisch op de aangekondigde reorganisatie, Operatie Jump (in de wandelgangen Operatie Dump genoemd). “De sfeer is slecht, ongemotiveerd”, aldus een van de werknemers. “In het persbericht staat dat 175 fte’s verdwijnen. Dat komt overeen met 230 mensen.”

De meeste werknemers zullen op de twee laatste dagen van het jaar – 30 en 31 december – uitsluitsel krijgen over hun toekomst bij de Planet Media Group, zo weet een ingewijde. ‘Asociaal’, zo noemt de werknemer van de Planet Media Group de gang van zaken.

‘Wat een dag’

Op een reactiepagina bij WebWereld spuwen diverse (ex-) werknemers hun gal. “Volgens mij weet de directie nog geeneens wat er zich allemaal hier op de afdeling afspeelt”, aldus iemand die bij de helpdesk werkt.

En een ander: “Wat een dag. Je wilt hier nu niet zitten! Wij zitten er helaas wel, <i>nog</i> wel…”

Eerder werd al bekend dat de Planet Media Group de redactie van Planet Internet halveert en beknibbelt op allerlei faciliteiten voor de werknemers. In ieder geval tot 1 januari kunnen werknemers geen aanvragen meer doen voor een spaarloonregeling of premiesparen.

Ook bestellingen voor het pc-privé-project en het fietsenplan worden niet meer in behandeling genomen. Na een enquête onder de werknemers werd bovendien besloten het eindejaarsfeest te vervangen door een eenvoudige borrel.