PinkRoccade neemt it’ers PCM over

Dat blijkt uit een bericht op het interne netwerk van PCM waar WebWereld de hand op heeft weten te leggen.

PCM en PinkRoccade hebben onlangs een intentieverklaring ondertekend om de it-activiteiten van de internetafdeling van PCM, PCM Interactieve Media (PIM), uit te besteden aan de ict-dienstverlener. ‘Enkele tientallen’ it’ers van PIM worden ondergebracht bij PinkRoccade.

Het gaat daarbij zowel om de medewerkers als de systemen van PIM. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat PinkRoccade verantwoordelijk wordt voor het beheer van de content management systemen van de internetsites van de dagbladen van PCM (onder meer de Volkskrant, NRC Handelsblad en Trouw).

PCM had eerder al aangekondigd dat zij de ict-werknemers het liefst zou onderbrengen bij een ander bedrijf. Op die manier hoopt de uitgever de kosten terug te brengen. De uitgever moet flink bezuinigen, omdat de inkomsten uit advertenties afnemen.

De nu gesloten overeenkomst geldt alleen voor de medewerkers van PIM. Over de toekomst van 120 andere it’ers onderhandelt PCM nog met diverse bedrijven, aldus een woordvoerder van PCM.

Voor de werknemers van PIM zou een overgang naar PinkRoccade aantrekkelijk zijn, omdat daar meer ‘ontplooiingsmogelijkheden’ zouden zijn. “Het zal voor PCM moeilijker worden de juiste mensen en kennis aan zich te blijven binden. Een externe partij die ict als core-business heeft kan, zowel qua ontplooiingsmogelijkheden als technologie, meer bieden dan PCM”, stelt de directie van PCM in het bericht ‘Outsourcing PIM ICT’.

De centrale ondernemingsraad van PCM moet zich nog over de overgang van de it’ers van PIM uitspreken. Bovendien wil PinkRoccade eerst nog ‘nader onderzoek’ uitvoeren. Pas daarna zullen PCM en PinkRoccade een definitieve overeenkomst ondertekenen over het uitbesteden van de it-taken aan de ict-dienstverlener.