Pim Fortuyn vergeet domein te claimen

Maandag wist Fortuyn al wat voor naam zijn nieuwe partij zou krijgen, maar hij wachtte tot dinsdagavond met de bekendmaking ervan. De reden daarvoor was dat Fortuyn wilde voorkomen dat een ander zich onder die naam voor de verkiezingen zou inschrijven.

In alle commotie vergat Fortuyn echter de nieuwe partijnaam op internet veilig te stellen. Bram Heerink van GUTS Digital Communications maakte daar handig gebruik van en registreerde de naam, meteen nadat die bekendgemaakt werd.

“Het is misschien een beetje puberaal, maar ik vond het wel geinig”, aldus Heerink, die zegt niets tegen Fortuyn te hebben. “Pim Fortuyn profileert zich nadrukkelijk als luis in de pels van de politiek. Laten wij nou de luis in de pels van internet zijn.”

Heerink weet nog niet wat hij met het domein Lijstpimfortuyn.nl gaat doen. “Misschien laat ik het domein doorlinken naar een partij met een mening die haaks staat op die van Fortuyn. Ik zie wel.”

Bang voor rechtszaken is hij niet. “Ik ben niet zo bang uitgevallen. Bovendien denk ik niet dat Fortuyn er wakker van zal liggen. Hij moet nog zoveel andere dingen regelen. Ze kunnen makkelijk een andere domeinnaam kiezen.”

Lijstfortuyn.nl werd vorig jaar al geregistreerd door een bedrijf uit Groningen. Op de site staat een discussieforum. Pimfortuyn.nl is wel in handen van de spraakmakende politicus. De site bestaat nu slechts uit een witte pagina.