Ook 2dehandsauto.net krijgt brief Telegraaf

Dat blijkt uit een brief die De Telegraaf aan de eigenaar van 2dehandsauto.net heeft gestuurd. De Telegraaf heeft het recht op de term ‘speurders’ vastgelegd bij het Benelux-merkenbureau en treedt daarom op tegen anderen die dezelfde term zonder toestemming gebruiken.

Bij 2dehandsauto.net werd de term ‘speurders’ gebruikt voor een dienst waarbij mensen op de hoogte worden gehouden als er een auto op de site wordt aangeboden die aan de door hen gestelde criteria voldoet.

Inmiddels heeft 2dehandsauto.net de term vervangen door de term ‘zoeker’. “We hebben onze advocaat gebeld en het blijkt dat de claim van De Telegraaf rechtsgeldig is”, aldus Hans Bönnen van 2dehandsauto.net.

Arrogantie

Bönnen laakt de handelswijze van De Telegraaf. “Ik ben onaangenaam verrast door de arrogantie van De Telegraaf. Ik was me van geen kwaad bewust en dan krijg je opeens zo’n brief op poten. De term ‘speurders’ wordt alleen maar in een tekst gebruikt, het is niet eens onderdeel van onze naam.”

Dat De Telegraaf het recht heeft op de term ‘speurders’ vindt hij onbegrijpelijk. “Het is een algemene term die gewoon in het woordenboek staat. Ik heb even gezocht en er zijn talloze sites waarop de term ‘speurders’ voorkomt. Kunnen die straks allemaal een rechtszaak van De Telegraaf verwachten? Ik hoop dat een jurist hier eens goed naar gaat kijken.”

Eerder ontving de eigenaar van het domein Sexspeurders.nl al een brief van De Telegraaf. Het krantenconcern eist dat de domeineigenaar het gebruik van de naam staakt.