Newconomy investeert in Elsevier Training

Newconomy zal 50 procent van de aandelen in het bedrijf overnemen. De andere helft blijft in handen van het Belgische Learning Technology. Dat maakte Newconomy vanochtend op een buitengewone aandeelhoudersvergadering bekend.

Daarnaast onderhandelt Newconomy met de aandeelhouders van ExplainerDC over een overname van alle aandelen. “De gesprekken zijn in een afrondend stadium”, schrijft de internetinvesteerder in een persbericht.

“We verwachten binnen een paar weken definitieve overeenstemming te kunnen bereiken”, aldus Newconomy-bestuurder Willem Jan van den Dijssel.

Newconomy verwacht dat beide bedrijven vanaf het boekjaar 2003 positief zullen bijdragen aan het resultaat van Newconomy.

Ict-dienstverlening

De acties zijn het eerste tastbare resultaat van de nieuwe wind die bij Newconomy is gaan waaien sinds de voormalige Krasnapolsky-bestuursvoorzitter Van den Dijssel aan het roer kwam bij het kwakkelende internetfonds. Newconomy wil zich meer gaan richten op ‘activiteiten op het gebied van ict-dienstverlening en business integratie’.

Van den Dijssel: “De tijd dat Newconomy investeerde in start-ups die zich richten op de business-to-consumer-markt, ligt definitief achter ons. Maar ik denk dat niemand meer geld steekt in dergelijke bedrijven. B2C is een afgelopen zaak.”

Newconomy is nog ‘in gesprek’ met een aantal andere bedrijven, waarin de internetinvesteerder mogelijk geld zal investeren. Om welke bedrijven het gaat, kan Van den Dijssel niet zeggen. “Maar binnen nu en een maand komen we met iets nieuws.”

Daarbij streeft Newconomy naar controlerende belangen. “We zijn niet ge├»nteresseerd in belangetjes”, aldus Van den Dijssel.

Mogelijk zal Newconomy nieuwe aandelen uitgeven om toekomstige acquisities te financieren, aldus Van den Dijssel.