Netschaap.nl wijkt niet voor dreigementen

Netscape zal vanmiddag de procedure voor een kort geding starten, als de eigenaar van Netschaap.nl dat domein niet voor 12 uur vanmiddag heeft overgedragen. Ronald Grahmbeek van Moerstaal, de eigenaar van Netschaap.nl, is echter niet van plan gehoor te geven aan de eisen van Netscape.

“Het overdragen van de domeinnaam Netschaap.nl gaat ons (…) te ver. We zien geen enkele grond hiertoe over te gaan”, schrijft Grahmbeek in een brief aan Merkenbureau Hendriks & Co., dat de belangen van Netscape behartigt.

“Het lijkt mij dat Netscape volkomen kansloos is in zo’n zaak”, aldus Grahmbeek in een toelichting. “Als ik de boel overhevel, is het eind echt zoek.” Eerder droeg Grahmbeek wel het domein Sjello.nl over aan kabelaanbieder Chello. Hij vreesde destijds dat een langdurige juridische procedure tegen Chello het einde van zijn bedrijf Moerstaal zou betekenen.

Het argument dat een rechtszaak Moerstaal in financiële problemen kan brengen, geldt nog steeds. Maar Grahmbeek laat zich daardoor deze keer niet afschrikken. “Het wordt nu de dood of de gladiolen”, aldus een strijdbare Grahmbeek.

“Ik voel er niets voor om nu opnieuw voor een groot bedrijf te bezwijken”, zegt Grahmbeek. “Ik voel me verplicht tegenover de vrijwilligers die voor Moerstaal in de weer zijn, en tegenover al die andere particulieren die straks het slachtoffer kunnen worden van een groot bedrijf met veel geld. Als wij nu winnen, zal een groot bedrijf zich in het vervolg wel twee keer bedenken voor het een dergelijke rechtszaak aanspant.”

Grahmbeek zal waarschijnlijk in het kort geding zijn eigen verdediging te voeren, tenzij hij nog een goedkope internetadvocaat weet te vinden.