Naam Fortuyn-verdachte in meta-tags filmsite

De twee namen en de termen `dood’, `doodgeschoten’, `aanslag’ staan in de zogeheten meta-tags: verborgen informatie in de broncode van de site die wordt gebruikt door zoekmachines.

Wie op Filmstart.nl zoekt naar meer nieuws over Fortuyn of zijn vermoedelijke moordenaar, komt echter bedrogen uit. Informatie over de twee is niet op de site te vinden.

Het heeft er dus alle schijn van dat Filmstart.nl de termen heeft toegevoegd om extra verkeer naar zijn site te lokken. Omdat de namen van Fortuyn en zijn vermoedelijke moordenaar in de meta-tags zijn opgenomen, is de kans aanwezig dat internetters die via een zoekmachine op deze twee personen zoeken, bij Filmstart.nl uitkomen.

Het gebruik van misleidende meta-tags is overigens allesbehalve uniek. Vooral onder pornosites is het een `goed gebruik’ om de namen van bekende vrouwen in de html-code op te nemen.

Maar ook het CDA-kamerlid Joop Wijn heeft de namen van SP-leider Marijnissen, D66-prominent Van Boxtel en andere bekende politici in zijn meta-tags verborgen.

Update, zondag 12 mei. Filmstart.nl heeft de meta-tags die verwijzen naar de moord op Pim Fortuyn inmiddels verwijderd. Op de reactiepagina is de e-mail te lezen die boze bezoekers van de filmsite hebben ontvangen.