Maxima-hacker opnieuw in contact met politie

De Amsterdamse politie bevestigt dat één van de zes mensen waarbij vorige week huiszoeking werd gedaan, woensdag is gearresteerd voor bedreiging.

Volgens een woordvoerder van de Amsterdamse politie was een uitzending van RTL Boulevard van maandag aanleiding voor de bedreiging. In die uitzending vertelde een ‘anonieme hacker’ welke twee mensen zijns inziens bij het lamleggen van de chatsessie waren betrokken.

“Dat heeft geleid tot onenigheid in de ‘wereld'”, aldus de woordvoerder van de Amsterdamse politie. “De politie heeft bij het conflict bemiddeld. Daarnaast is een aantal mensen gearresteerd.” Tenminste één van de arrestanten was betrokken bij het verstoren van de Maxima-chat. De arrestanten zijn nog dezelfde dag heengezonden.

Vorige week deed de politie huiszoekingen bij zes mensen die worden verdacht van betrokkenheid bij het verstoren van de chat met Maxima in januari. Bij de huiszoekingen werden onder meer pc’s en cd-roms in beslag genomen. Een van de ‘hackers’ werd gearresteerd, omdat de politie een hennepplantage in zijn woning aantrof.

Op de reactiepagina staat inmiddels een reactie van Alan Sodenkamp, wiens personeel is bedreigd. In het verhaal van Sodenkamp staan enkele aanvullingen op bovenstaand artikel. Zo schrijft hij onder meer dat twee van de deze week opgepakte verdachten bij het verstoren van de Maxima-chat waren betrokken. De Amsterdamse politie wilde de betrokkenheid van de tweede persoon eerder deze week niet tegenover WebWereld bevestigen.