KPN niet blij met aanbieding GSM en vibrator

“Sluit bij Tring een nieuw KPN Hi Profile 120/60 abonnement af en u ontvangt de Nokia 3330 samen met de Ultime (vibrator, MR). Beide met trilfunctie”, zo luidt de aanbieding op de site van de Amsterdamse telefoonwinkel TeleTools.

Ondanks een advertentie in het roddelblad Weekend heeft de winkel nog weinig bestellingen gekregen van klanten, zo meldt een woordvoerder. De interesse van de media is des te groter. Zelfs de Britse nieuwsdienst Ananova heeft het verhaal al opgepikt.

Nokia en KPN zijn niet blij met de aanbieding. Nokia noemt de aanbieding ‘smerig’. En KPN heeft inmiddels een aangetekende brief naar TeleTools gestuurd met het verzoek met de aanbieding te stoppen. “We zijn er niet blij mee”, aldus Martine Kooreman, woordvoerder van KPN. “Deze aanbieding past niet bij de manier waarop we als KPN naar buiten willen treden.”

Dealers die abonnementen van KPN verkopen, moeten advertenties daarvoor altijd eerst voorleggen aan het telecombedrijf. Dat is ook in dit geval gebeurd, zo bezweert de medewerker van TeleTools. “We hebben de advertentie overlegd en KPN was akkoord. Maar nu zijn er blijkbaar mensen hoger in de hiĆ«rarchie die er niet over te spreken zijn.”

Kooreman bevestigt dat KPN de advertentie in eerste instantie heeft goedgekeurd. “Daar hebben we toen niet adequaat op gereageerd. We hadden meteen nee moeten zeggen.”