KPN: 11.000 Nederlandse abonnees voor i-mode

Dat bevestigt KPN-woordvoerder Bram Oudshoorn. In Duitsland heeft KPN-dochter E-Plus inmiddels 38.000 abonnees genoteerd.

Normaal zouden de nieuwe cijfers van het aantal i-modegebruikers pas bij de presentatie van de halfjaarcijfers op 21 augustus bekendgemaakt worden. Vanochtend lekten de recente cijfers echter al uit via De Telegraaf. “Dat was eens, maar nooit weer”, aldus Oudshoorn.

KPN handhaaft zijn prognoses voor de rest van 2002: aan het eind van het jaar moeten 100.000 mensen een abonnement op de dienst hebben genomen.

“De verkoop gaat goed”, aldus Oudshoorn. “De vraag begint aan te trekken. De groei van het aantal i-mode abonnees is natuurlijk geen lineair proces. Dat heb je ook in Japan gezien.”

“Op een gegeven moment begin je te profiteren van de mond-op-mond reclame. Tot die tijd zullen we nog acties ontplooien om i-mode onder de aandacht te trekken.” Volgende week donderdag opent KPN bijvoorbeeld een zogeheten ‘i-mode store’.

Over het gebruik van de i-modetelefoon kan Oudshoorn nog niets zeggen. “Daarover hebben we geen uitgesplitste gegevens. Bovendien is de groep van gebruikers natuurlijk nog erg klein. Maar je kunt op je vingers natellen wat de mensen graag willen: beltonen, nieuws, sport, dat soort zaken.” Bij de presentatie van de halfjaarcijfers zal KPN meer informatie verstrekken over het gebruik van i-mode.