Klanten Concepts ICT raken Cistron-adres kwijt

Dat schrijft Concepts ICT in een e-mail die is verstuurd naar de betreffende abonnees. “Als gevolg van een rechterlijke uitspraak komt uw specifieke @cistron.nl e-mailaccount definitief te vervallen vanaf 16 april 2004.”

Concepts ICT en Cistron, de twee providers die nu ‘@cistron.nl’-adressen aanbieden, houden de kaken stijf op elkaar over de inhoud van deze ‘rechterlijke uitspraak’. “Tot 4 april mag ik hier niets over zeggen”, luidt het commentaar van Danny ter Haar, oprichter van Cistron.

Ook Wilco Dijkstra van Concepts ICT wil weinig over de kwestie kwijt. Zo wil hij niet zeggen hoeveel abonnees van Concepts ICT hun Cistron-adres kwijtraken. “Ik kan alleen zeggen dat we onze klanten het liefst voor altijd een ‘@cistron.nl’-adres hadden willen aanbieden. Het is zeer vervelend dat dat niet kan.” Op Rechtspraak.nl is niets over een rechtszaak tussen Cistron en Concepts ICT te vinden.

Merknaam

Twee jaar geleden nam Concepts ICT de failliete boedel van Cistron Internet Services over. Oprichter Ter Haar stelde destijds echter dat de curator van Cistron Internet Services meer aan Concepts ICT verkocht dan hij kon.

Zo dacht Concepts ICT dat ook de merknaam ‘Cistron’ en de domeinnaam Cistron.nl in de failliete boedel zaten. Ter Haar bestreed dat echter. Aangezien Ter Haar nu nog steeds internetdiensten aanbiedt via het domein Cistron.nl, lijkt hij dat geschil in zijn voordeel te hebben beslecht.

Voor het gebruik van een ‘@cistron.nl’-adres heeft Concepts ICT dus nog altijd de medewerking van het ‘oude Cistron’ van Ter Haar nodig. Naar het zich laat aanzien, houdt de noodgedwongen samenwerking tussen Cistron en Concepts ICT komende maand op.