Fans en media weer gefopt door Osdorp Posse

Voor het vierde achtereenvolgende jaar haalde de mailinglist over de Amsterdamse rapgroep een 1-aprilgrap uit. Wie denkt dat de fans en media door de eerdere grappen op hun hoede waren, heeft het mis. Nog nooit trapten er zoveel mensen in.

“Met spoed hulp gezocht van fans”, stond er boven een bericht dat begin deze week via de mailinglist van de Osdorp Posse werd verspreid. “Aanstaande donderdag moeten de master-cd’s van ‘Afslag Osdorp’ en ‘Kernramp’ naar de fabriek om opnieuw geperst te worden.”

Een probleempje: de master-cd was verdwenen. “Het vermoeden bestaat dat die per ongeluk in een gewoon cd-hoesje terecht zijn gekomen. Het dringende verzoek aan jullie is dus om op de cd of cd’s (als je ze allebei hebt) te kijken of er de volgende nummers op staan: Djax 018-2 (Afslag Osdorp) en RAMP 021 (Kernramp).” De grap is dat die nummers op elke cd staan.

Kantoor

“In eerdere jaren reageerden tussen de honderd en de tweehonderd mensen op de diverse oproepen, dit jaar kwamen er maar liefst vierhonderd reacties van fans”, aldus Kirsten Verdel, de webmaster van de Osdorp Posse. Een fan ging zelfs langs bij het kantoor van de band om één van zijn cd’s af te geven.

De onfortuinlijke fan kan zich troosten met de gedachte dat hij niet de enige was die erin stonk. Ook diverse media namen het bericht over. Onder meer de gratis treinkrant Spits, de nieuwssite Nu.nl, het persbureau Novum Nieuws, het online muziekmagazine LiveXS en Vara Teletekst publiceerden het bericht. Voor de VARA was het de vierde keer dat ze in de 1-aprilgrap van de Osdorp Posse trapten.

Ook MTV en het discussieforum Fok brachten het nieuws, maar realiseerden zich nog voor vandaag dat ze in een grap waren getrapt. “Een grote grap dus en ja, wij zijn er ook in getrapt”, schrijft MTV.