InHolland spant rechtszaak aan tegen kritisch InJeHolland.nl

InHolland meent dat er sprake is van merkinbreuk, inbreuk op handelsnaamrecht en beledigende en bedreigende teksten op de website. Een bezoeker had op de site voorgesteld om InHolland als ‘anti-islamitische school’ aan te melden bij Al-Qaeda.

Advocaat Eric de Groot van InJeHolland.nl begrijpt niet waar de hogeschool zich druk over maakt. “Er is toch geen mens die zo’n opmerking serieus neemt?”

Volgens De Groot is de werkelijke reden voor het kortgeding dat InHolland een einde wil maken aan de kritische website. “Om dat doel te bereiken, slepen ze er nu allerlei argumenten met de haren bij.”

“Ik kan me voorstellen dat InHolland het verdomd vervelend vindt. Hier kun je geen promotiemateriaal tegenop schrijven”, aldus De Groot. “Maar zo werkt het nu eenmaal op internet. Welkom in de 21e eeuw.”

Publiciteit

Dat InJeHolland.nl inbreuk zou maken op het merkrecht van InHolland, vindt De Groot belachelijk. “Mijn dochter zegt altijd: ik woon in Holland. Die maakt daarmee toch ook geen inbreuk op het merkrecht.”

De Groot is ‘positief’ gestemd over de uitkomst van de rechtszaak. “InHolland kan deze zaak nooit winnen. Als de naam wordt verboden, komt er zo een nieuwe site die door alle publiciteit drie keer zo groot is. Door de publiciteit van de laatste tijd is het aantal hits al gestegen van twaalf per dag tot meer dan duizend gisteren.”

Bij InHolland was woensdag niemand aanwezig om commentaar te leveren op de zaak. De uitspraak is over twee weken.