HUB Uitgevers neemt PC-Active over

Hoeveel geld er met de overname is gemoeid, maken de twee partijen niet bekend. De redactie van PC-Active gaat over naar HUB in Haarlem. Uitgever en hoofdredacteur Wammes Witkop blijft als columnist en ‘extern adviseur’ aan het blad verbonden.

Witkop gaat zich na de verkoop van PC-Active weer meer toeleggen op het (freelance) schrijven van artikelen. “Ik ben ooit begonnen als journalist en ben vervolgens hoofdredacteur en uitgever geworden. Nu leg ik die route weer gedeeltelijk terug af.”

Witkop denkt dat PC-Active bij HUB een ‘bloeiende toekomst’ tegemoet gaat. “PC-Active heeft niet te klagen over de lezersmarkt. Maar het is wel onrustig in bladenland. Zeker de advertentiemarkt is op dit moment een hele moeilijke markt. Voor PC-Active is het daarom beter om onderdeel uit te maken van een groter conglomeraat als HUB.”

HUB is de laatste tijd zeer actief op de bladenmarkt. Het bedrijf geeft meer dan 25 ict-tijdschriften uit, vooral gericht op kleine doelgroepen. Recent startte de Haarlemse uitgever met een tijdschrift voor eBay-gebruikers. In september zal het eerste nummer van het MSN Messenger Magazine van de persen rollen.

Volgens Het Oplage Instituut (HOI), de instantie die de oplagecijfers van Nederlandse tijdschriften bijhoudt, bedroeg de betaalde oplage van PC-Active in het eerste kwartaal van dit jaar 26.298 exemplaren. Het blad heeft ruim 14.500 abonnees.