Gretta Duisenberg eist verwijdering column

Dat heeft Duisenberg via een brief van haar advocaat Olaf Trojan laten weten. Volgens Trojan worden in de column ‘de grenzen van het onbetamelijke op grove wijze overschreden’. In de column beschrijft Koelman hoe Gretta Duisenberg naast en vervolgens bovenop de Palestijnse leider Yasser Arafat ligt.

Koelman staat bekend om het uithalen van geintjes via e-mail. De columnist benadrukt echter dat het in dit geval niet om een grap gaat. “Gisteren ontving ik een e-mail. Toen dacht ik zelf nog dat het een geintje was. Maar vandaag ontving ik de aangetekende brief van de advocaat en begreep ik dat het echt was.”

De columnist is niet van plan de column, die eerder in de gratis treinkrant Metro verscheen, van zijn site te halen. “Ben je helemaal besodemieterd? Op die manier kan ik wel bezig blijven.” Metro is nog niet aangeschreven door Trojan. “De actie is puur tegen mijn site gericht”, aldus Koelman.

De columnist begrijpt niet waarom Duisenberg zich zo druk maakt over zijn tekst. “Ik heb wel eens ergere dingen geschreven, over Winnie de Jong bijvoorbeeld. Als die toen een kort geding tegen mij had aangespannen, had ik me daar iets bij kunnen voorstellen.”

“Misschien is het Gretta Duisenberg om de publiciteit te doen. Ik begrijp dat ze binnenkort weer op haar bezemsteel richting het Midden-Oosten vertrekt.”

Trojan was donderdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.