Dood Brood valt ook Google op

Daarmee moet Brood alleen een vermiste Amerikaanse stagiaire en een net in de Verenigde Staten uitgebrachte film voor laten gaan.

Op de eerste plaats in de Google toptien met grootste stijgers staat Chandra Levy, de 24-jarige stagiaire van het Congreslid Gary Condit. Levy wordt sinds 1 mei vermist en in de Verenigde Staten wordt er druk gespeculeerd dat Condit, met wie zij een geheime relatie onderhield, haar heeft vermoord.

De tweede plaats in Googles toptien met snelste stijgers wordt ingenomen door de film Final Fantasy.

‘Nederland’ doet het goed in de toptien met grootste stijgers. Behalve Herman Brood (derde plaats) werd er afgelopen week ook fors meer naar ‘Big Brother 2’ (vijfde) en het Napster-alternatief ‘KaZaA’ (tiende) gezocht. Beiden zijn van Nederlandse bodem, al zullen de zoekopdrachten naar ‘Big Brother 2’ voornamelijk afkomstig zijn uit Engeland waar de tweede serie van het succesprogramma van Endemol de gemoederen bezighoudt.

Ook de zoekopdrachten voor KaZaA zullen voor een groot deel afkomstig zijn uit andere landen. Des te opmerkelijker is de hoge klassering voor Herman Brood, die het voornamelijk moet hebben van Nederlandse gebruikers van Google. Slechts 1 procent van de zoekopdrachten bij Google is in het Nederlands.

Nederlandse zoekmachines merkten de afgelopen week natuurlijk ook dat veel internetters op zoek gingen naar informatie over Herman Brood. Bij Vindex voerden de zoekopdrachten naar Herman Brood bijvoorbeeld drie dagen lang de toptien aan. “Zelfs donderdag, ruim een week nadat Brood zelfmoord had gepleegd, stond hij nog op de tiende plaats”, aldus Bram Couvreur van Vindex.