Domeinnaam NLPF niet in handen LPF’ers

Dat zegt de eigenaar van het domein, bestuurskundige Jos de Lange. “Wel zijn er contacten met andere mensen die ge├»nteresseerd zijn in de NLPF.”

De Lange staat zelf niet onwelwillend tegenover een nieuwe partij. “Het zou jammer zijn als het gedachtegoed van Pim Fortuyn verloren zou gaan. Dan blijven de 1,6 miljoen mensen die op de LPF hebben gestemd, in de kou staan.”

Ook enkele vooraanstaande LPF’ers zouden met plannen voor een nieuwe LPF rondlopen. Een veelgenoemde naam is de ‘NLPF’. De woensdag afgetreden minister van Economische Zaken, Herman Heinsbroek, zei woensdagavond in het tv-programma Barend & Van Dorp dat hij de komende week gaat nadenken over een nieuwe partij. “Misschien dat het NIPO eens kan uitzoeken op hoeveel zetels zo’n partij kan rekenen”, aldus Heinsbroek.

De Lange registreerde het domein al op 3 juli. “Het idee erachter was om een politiek forum als alternatief voor de LPF op te richten.”

Overigens heeft de site op dit moment met technische problemen te kampen. “We hebben grote problemen met de FrontPage-extensies die onze provider niet herkent.” Daardoor is het forum niet bereikbaar.

Eerder greep de LPF al naast het domein LPF.nl. Die naam bleek eerder te zijn geregistreerd door een aanbieder van ‘lekkere pornofilms’.