Cracker richt grote schade aan bij provider

De aanval vond zaterdagavond rond 11 uur plaats. De inbreker heeft alle websites die op de server stonden, weggegooid. Door de inbraak raakte ook het mailverkeer naar de klanten van Alphamega ontregeld.

Alphamega kon slechts bij een kwart van de getroffen sites een recente versie (van zaterdag) terugzetten. Van de andere sites had de hostingprovider uit Valkenswaard alleen een back-up van begin januari. “De hacker heeft ook met de back-up tape zitten rommelen”, verklaart directeur Chris Vermeulen. “Daarom hadden we geen actuele back-up meer.”

Vermeulen: “Wij hebben mensen altijd geadviseerd om een kopie van hun site op de eigen pc op te slaan. Natuurlijk zijn er altijd een paar mensen die geen kopie hebben. Die hebben dikke pech, al is het natuurlijk onze fout.”

Raimond Stalder, die zijn site Gatexs.net bij Alphamega had ondergebracht, baalt van de inbraak. “Vermoedelijk zijn de data van mijn server, mijn database en mijn accountgegevens nu in handen van de hacker. Al mijn vertrouwelijke mail is verloren gegaan en is nu wellicht in handen van een derde partij.”

De provider heeft de dader nog niet achterhaald. “Het is wel duidelijk dat hij het op ons bedrijf had gemunt”, zegt Vermeulen. Over het door de inbreker gebruikte veiligheidsgat kan hij geen informatie geven. Volgens Vermeulen is de beveiliging van Alphamega nu wel weer op orde.