Christelijke provider wil af van site Goeree

Sam Evans van de Amerikaanse internetaanbieder The GraceNet zegt dat hij de teksten van Jenny Goeree van zijn servers zal halen, als iemand hem kan voorzien van de Engelse vertaling van de artikelen.

“Onze sites moeten voldoen aan bepaalde inhoudelijke voorwaarden”, aldus Evans. “Als Goeree zich in haar teksten tegen Joden en homo’s keert, zou dat voor ons een reden zijn om haar site te verwijderen.”

“Wij willen geen inbreuk maken op de vrijheid van meningsuiting. Maar wij gaan niet iemand helpen die antisemitische teksten verspreidt”, zegt Evans. “Wij zijn een christelijke provider en zijn misschien van mening dat het verkeerd is om homo te zijn. Maar we zijn er niet op uit om homo’s te beledigen. We willen juist de hand uitsteken naar anderen, of ze nu homo, zwart, wit of Joods zijn.”

Als The GraceNet de site van Goeree verwijdert, zou dat niet de eerste keer zijn dat de omstreden evangeliste haar digitale onderdak verliest. In september van dit jaar werd de site van Goeree al twee keer van internet verwijderd. De Nederlandse provider Easyhosting en het Britse Freedom2Surf wilden niets met de evangeliste en haar gedachtegoed te maken hebben.

Auschwitz

Goeree heeft onder meer geschreven dat de joden de vervolging en vernietiging tijdens de Tweede Wereldoorlog aan zichzelf hebben te danken. De joden zijn immers verantwoordelijk voor de moord op Jezus en hebben destijds bepaald dat hun nakomelingen daarvoor tot in de eeuwigheid de verantwoordelijkheid voor moeten dragen, zo redeneert Goeree.

Ook van homo’s moet Goeree niets hebben. “De bijbel zegt heel duidelijk, dat homofilie voor God een gruwel is. Iemand die homoseksualiteit bedrijft, zondigt en laadt net als een moordenaar bloedschuld op zich”, schrijft Goeree op haar site.

Het omstreden artikel over Auschwitz heeft Goeree niet langer op haar site staan. In september verklaarde ze tegenover het ANP dat het niet haar bedoeling was ‘om zout in de wonden te strooien’ bij joden. Nu zegt ze dat ze bereid is het gewraakte artikel weer online te zetten ‘als daar veel vraag naar is’, zo meldt het ANP.

In 1985 bepaalde de rechtbank van Zwolle dat Goeree haar verhalen over Auschwitz niet meer mocht verspreiden.