Chello pakt modem-hackers aan

Het opvoeren van een kabelmodem is al langer mogelijk, maar wordt tot nu toe nog weinig toegepast. Daar zou verandering in kunnen komen door het programma OneStep dat eind deze maand zal verschijnen. OneStep maakt het mogelijk om in een handomdraai de snelheid van een kabelmodem fors te verhogen. Technische kennis is niet langer noodzakelijk.

Abonnees van Chello die blijkbaar wel over de vereiste technische kennis beschikken, zijn er de laatste week echter al in geslaagd om aan de hand van een handleiding die op internet circuleert, hun modem op te voeren.

“Die mensen – een groep van 23 klanten – hebben inmiddels een waarschuwing gekregen”, aldus Marc Zellenrath, woordvoerder van UPC. “Het opvoeren van een modem is in strijd met de algemene voorwaarden. Bij een volgende overtreding kunnen de betreffende klanten worden afgesloten.”

“Op dit moment is het niet meer mogelijk om de instellingen van het modem te veranderen”, zegt Zellenrath. “We hebben maatregelen genomen in het netwerk zodat de standaardconfiguratie van de modems automatisch wordt teruggezet als mensen eraan sleutelen.”