Bob van der Goen dagvaardt Nina Brink

Van der Goen treedt op namens een groep ontevreden beleggers. Hij richt zich op de verkoop van aandelen door Brink voorafgaande aan de beursgang. Daarover heeft Brink volgens Van der Goen ‘misleidende informatie’ verstrekt.

“In het prospectus wordt niet, althans niet duidelijk, vermeld dat Brink het grootste gedeelte van haar aandelenbezit in WOL reeds voor de beursgang van de hand had gedaan”, aldus Van der Goen in de dagvaarding.

De advocaat van Nina Brink ziet een eventueel proces met vertrouwen tegemoet. “Ik heb geen reden om me zorgen te maken over de dagvaarding van Van der Goen.”

De timing van de dagvaarding van Van der Goen is opmerkelijk, want juist vandaag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat het afziet van vervolging van de voormalige topvrouw van World Online. Brink besluit de zaak daarmee als afgedaan. “Ik ben van alle blaam gezuiverd”, zei ze op een persconferentie.

Een fonds voor gedupeerde beleggers, waarvoor Brink in het tv-programma Buitenhof pleitte, komt er niet. Volgens Brink zijn Reggeborgh en Sandoz (de grootaandeelhouders in World Online) niet bereid de benodigde 100 miljoen euro in het fonds te storten.