AMS-IX sluit KPNQwest af wegens wanbetaling

Dat bevestigde Job Witteman van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) enkele minuten voor twaalf. “Zes van de zeven poorten van KPNQwest worden afgesloten.” Dat de zevende poort wel open blijft staan, noemt een gepikeerde Witteman ‘misplaatste aardigheid’.

“De curator heeft ons maandag beloofd om het verschuldigde bedrag telefonisch naar ons over te boeken. Nu blijkt dat hij ons wat op de mouw heeft gespeld. We hebben nog niets ontvangen. De curator reageert ook niet op onze telefoontjes.”

Hoeveel geld de AMS-IX nog tegoed heeft van KPNQwest wil Witteman niet zeggen. “Het gaat me meer om het principe dan om het bedrag. De curator heeft ons gewoon voorgelogen.” De AMS-IX heeft de laatste twee weken geen geld van KPNQwest ontvangen. Ook van de periode van voor de surseance van betaling staat nog een rekening open.

Wat voor consequenties het afsluiten van KPNQwest voor de snelheid van internet heeft, kon Witteman om even voor twaalf uur nog niet zeggen. “Iedereen met een greintje verstand heeft de afgelopen weken een alternatief gezocht voor KPNQwest.”

De curator van KPNQwest was niet bereikbaar voor commentaar.