Adam Curry ontkent problemen, koopt Capcave

Volgens de anonieme ex-werknemer, die WebWereld per e-mail inlichtte, zou het volledige zogeheten mediateam vorige week zijn vertrokken na een `langdurig meningsverschil’ met de aandeelhouders, Adam Curry (ex-MTV) en Unico Glorie (ex-Veronica). `Circa achttien medewerkers’ zouden hun biezen hebben gepakt. Een van hen zou Arjan Postma zijn, een van de oprichters van Jamby.

Jamby-boegbeeld Curry ontkent echter dat er sprake is van een leegloop. “Wij hebben alleen een team freelancers opgezegd. Dat waren de zogeheten `special forces’ die sporadisch aan bepaalde opdrachten werkten”, zo laat hij desgevraagd per e-mail weten. Postma gaat volgens Curry per 1 januari als freelancer voor Jamby werken.

Ook de sfeer bij Jamby is volgens Curry opperbest, in tegenstelling tot wat de ex-werknemer van het bedrijf beweert. Volgens de ex-werknemer is `aandeelhouder Unico Glorie (…) al enkele maanden niet meer on speaking terms (…) met diverse medewerkers’. Curry schrijft dat de sfeer de laatste maanden juist verbeterd is.

Jamby begon in augustus met het via internet uitzenden van interactieve tv-programma’s voor Veronica. De omroep liet onlangs weten niet tevreden te zijn over de resultaten: de hoge kosten zouden niet in overeenstemming zijn met het beperkte aantal kijkers. Alleen mensen met breedbandinternet, nog altijd een beperkte groep in Nederland, kunnen de uitzendingen van Jamby zien.

Volgend jaar zal Jamby bekendmaken dat het het Nederlandse internetbedrijf Capcave heeft overgenomen. De mensen achter het in januari 2001 opgerichte Capcave zijn al jaren bezig met tv- en radio-uitzendingen via internet.

Ze waren onder meer verantwoordelijk voor de Cybertop50 van de Tros en webcasts voor artiesten als Marco Borsato, de Spice Girls, Joe Cocker en Lenny Kravitz. Veertien medewerkers van Capcave komen in dienst van Jamby.