Adam Curry haalt herinneringen op aan MTV-tijd

Tussen 1987 en 1995 was Adam Curry vj bij MTV. Een spannende tijd. “Er is waarschijnlijk geen groep of artiest uit de jaren tachtig en negentig waarmee ik geen interview heb gehad, die ik niet ben tegengekomen of waarmee ik geen tijd heb doorgebracht”, aldus Curry.

“Sommige mensen zeggen dat ik een boek zou moeten schrijven, maar ik wil geen redacteur die me vertelt wat ik wel en niet moet schrijven.” En dus haalt Curry zijn herinneringen niet op in boekvorm, maar op internet, in de MTV Chronicles.

Curry schrijft op zijn site hoe hij als radiopiraat in 1981 een joint rookte met Madonna (“Maddie wilde wat lokale cultuur proeven”), hoe Michael Jackson bij een award-uitreiking in 1990 op een zeepkist ging staan om groter te lijken dan Curry en waarom het wel mis móest gaan met Whitney Houston.

En waarom ging het dan mis met Whitney Houston? Nou, hierom. “Het is natuurlijk allemaal de schuld van haar man Bobby Brown. Nog zo iemand die ik te vaak heb gezien in mijn showbizz-jaren”, vertelt Curry.

“Mijn afkeer van hem dateert van een ontmoeting die we hadden in de New Jersey Meadowlands Arena. Meneer Brown liep backstage bij een evenement (ik ben vergeten wat het was, maar New Edition trad ook op) en zei tegen iedereen die maar bereid was te luisteren: ‘sniff my fingers man, I just did Whitney in her dressingroom‘.” Geen wonder dat Whitney nu voortdurend met haar neus in de poederdoos zit.

Tot nu toe heeft Curry negen herinneringen aan artiesten online gezet. Lezers kunnen op de site een verzoek indienen voor een verhaal over een artiest die Curry nog niet heeft behandeld.