Acht gegadigden voor failliet Inovara

Dat zegt een medewerkster van het advocatenkantoor dat verantwoordelijk is voor de bewindvoering van Inovara. Het verhaal dat Inovara reeds zou zijn overgenomen door het Bredase Concepts ICT spreekt zij tegen. “Dat is nog niet het geval. Er worden nog gesprekken gevoerd.”

De interesse van Concepts ICT is niet verbazingwekkend. Het bedrijf timmert het laatste jaar ijverig aan de weg. Het zou de zoveelste overname door het Bredase bedrijf zijn. Eerder nam Concepts ICT al de providers RaketNet en (een deel van) Cistron over.

Inovara-directeur Nick Appelboom kan of wil geen commentaar geven op het gerucht over overname door Concepts ICT. “Ik heb daar geen nadere informatie over.” Hij verwijst naar de curator. Die is deze week echter niet op kantoor.

Eerder deze week werd al bekend dat Inovara uitstel van betaling had aangevraagd. Naar nu blijkt is deze week ook het faillissement aangevraagd.

Het bedrijf, dat naar eigen zeggen 1500 aansluitingen onderhoudt, richt zich met name op bedrijven die een snelle internetverbinding willen hebben, waarmee je even snel kunt uploaden als downloaden.

Maandag verklaarde Appelboom tegenover WebWereld dat overname door een ander bedrijf tot de mogelijkheden zou behoren. Inovara werd vorig jaar opgezet door het Britse Atlantic. Nadat Atlantic uit Inovara stapte, werd ING de grootste aandeelhouder in de dsl-aanbieder.