Aangifte tegen Goeree voor beledigen homo’s

Aanleiding is een artikel op de site van Jenny Goeree, waarin de ‘evangeliste’ homo’s met moordenaars vergelijkt. “Iemand die homoseksualiteit bedrijft, zondigt en laadt net als een moordenaar bloedschuld op zich”, schrijft Goeree.

Bram Heerink, eigenaar van Queer.nl, wil met zijn aangifte ‘een signaal afgeven dat de samenleving dergelijke uitlatingen niet tolereert’. Heerink heeft al contact opgenomen met de politie en zal morgen aangifte doen. “Goeree is al bekend bij de politie. Ze kan na mijn aangifte in principe worden aangehouden.”

Het zou niet voor het eerst zijn dat Goeree in aanraking komt met justitie. In 1985 verbood een rechter Goeree al om haar geschriften over de massavernietiging van joden in Auschwitz te verspreiden. Volgens Goeree hebben de joden de holocaust over zichzelf afgeroepen, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het vermoorden van Jezus.

Heerink is zich bewust dat het lastig, zo niet onmogelijk is om teksten als die van Jenny Goeree definitief van internet te laten verdwijnen. “Maar dat betekent niet dat je je er bij neer hoeft te leggen. Er is veel aandacht voor de homo-onvriendelijke uitspraken van imams, maar rond de uitspraken van Goeree bleef het vrij stil.”

Eerder diende de COC Twente-Achterhoek al een aanklacht in tegen Goeree wegens het aanzetten tot homohaat.