3VO sluit discussieforum met kritiek

De woordvoerder van Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie (3VO) kwam vorige week onder vuur te liggen nadat misdaadjournalist Peter R. de Vries in zijn tv-programma liet zien dat Woudenberg 142 kilometer per uur reed op een weg waar een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur gold.

Woudenberg verweerde zich door te stellen dat hij dacht dat hij werd achtervolgd. Voor de directie van 3VO was die verklaring voldoende om Woudenberg te handhaven als woordvoerder.

De bezoekers van de 3VO-site waren aanmerkelijk minder te spreken over het gedrag van de woordvoerder. “Ik denk dat dhr. Woudenberg (en met deze houding ook 3VO) ernstig gezichtsverlies hebben geleden en dat er alsnog maatregels genomen moeten worden”, was een van de meer beschaafde reacties die op de site van 3VO werden achtergelaten.

Maar 3VO wil de discussie niet uit de weg gaan, benadrukt Debby Lieuw-On, woordvoerster van 3VO. “We geven er dan wel de voorkeur aan dat mensen ons e-mailen, schrijven of bellen, zodat we kunnen reageren. Op het forum zag je dat veel mensen anoniem reageerden. Daar kunnen we niet mee communiceren.”

Volgens Lieuw-On is 3VO al langer bezig om het een en ander aan de site te veranderen. “Door het oneigenlijke gebruik van ons forum met reacties op de uitzending van vorige week, werd het bijhouden ervan een probleem. Wij hebben op dit moment namelijk geen extra redacteur die de reacties kan modereren. Mensen plaatsen reacties die niets meer met de door ons aangedragen discussieonderwerpen te maken hebben, maar alleen over Woudenberg gaan”, aldus de woordvoerster.

Wie nu het forum bezoekt, krijgt de volgende mededeling te zien: “Binnenkort vindt u hier verschillende 3VO Forums.” Wie naar de site van Veilig Verkeer Nederland (de voorganger van 3VO) surfte, kon de fora – met de kritiek op Woudenberg – tot vanmiddag nog wel binnen. Naar aanleiding van een telefoongesprek met WebWereld heeft 3VO ook dat forum gesloten.