Waarom zou je de hele dag door moeten melden wat je aan het doen bent? Dat is toch hartstikke saai? En zonde van je tijd bovendien? Is dat hele Twitter niet gewoon de ultieme tool voor narcisten die ten onrechte denken dat ze alles moeten delen met de rest van de wereld?
Lees verder Waarom Twitter een killer app is →
Op 4 juni mogen we weer naar de stembus om de Nederlandse leden van het Europees parlement te kiezen. De meeste Nederlandse kiezers laten zich bij dergelijke tweederangs verkiezingen leiden door hun mening over wat de politieke partijen in Den Haag doen. Wie bij zijn stemgedrag de Europese verkiezingen rekening wil houden met de opvattingen en plannen van de verschillende politieke partijen, kan terecht bij Trouw en Eén Vandaag.
Lees verder Media moeten meer aandacht besteden aan Europese meningsverschillen →
Liefst lokaal, sensationeel, betrokken én gratis. De macht van de nieuwsconsument neemt toe. Dat is niet alleen maar goed nieuws.
Het is al lang niet meer vanzelfsprekend dat we bij het ontbijt de krant lezen en om acht uur ’s avonds klaar zitten voor het Journaal. We bepalen zelf wanneer en waar we kennis nemen van het nieuws. En wat voor nieuws dat dan is. Liefst lokaal, sensationeel, betrokken én gratis. De macht van de nieuwsconsument neemt toe. Dat is niet alleen maar goed nieuws.
Lees verder Dit was het nieuws →
Waarom heeft Geert Wilders een betere pers dan Hans Janmaat? “Wilders is veel slimmer dan Janmaat. Hij weet als geen ander hoe hij de media moet bespelen”, stelt Ad van Liempt (hoofdredacteur geschiedenis bij de NPS). Wilders heeft bovendien de tijdgeest mee. “Hij profiteert ervan dat de journalistiek Fortuyn niet zo correct heeft behandeld als had gemoeten”, meent Hugo Schneider, adjunct-hoofdredacteur bij HDC Media. “Daarom geven de media hem alle ruimte.”
Lees verder ‘Wilders speelt de media virtuoos tegen elkaar uit’ →
Hoe moet de overheid de journalistiek steunen? De vraag stellen is makkelijker dan hem beantwoorden, zo bleek dinsdagavond tijdens een door de NVJ en de Rode Hoed georganiseerd debat over staatssteun aan de pers.
Lees verder ‘We zijn hier toch niet om de kranten te redden?’ →
De website van Maarten Reijnders