Websites over jezelf en openbare profielen op netwerksites dienen niet alleen het ego. Wie zijn identiteit online bewust gebruikt als visitekaartje kan daar zelfs een baan aan overhouden.
Illustrator Piet Paris (echte naam: Pieter ’t Hoen) zag eind vorig jaar een langgekoesterde wens in vervulling gaan. Het Amerikaanse warenhuis Saks benaderde hem voor het maken van een campagne. Paris deed in het verleden wel eens kleine klussen voor opdrachtgevers in de Verenigde Staten, maar de grote klapper bleef uit. ‘In Amerika is toch vooral behoefte aan realistische illustraties: een leek moet de tekeningen ook kunnen begrijpen. Daarom dacht ik dat mijn werk te grafisch, te gestileerd was.’
Lees verder Verkoop jezelf online aan werkgever →
Sinds enkele weken prijkt bij elk bericht dat Marco Derksen op het weblog Marketingfacts schrijft, de merknaam en het typenummer van de laptop waarop hij dat doet. Die vermelding staat er niet voor niets. “Het gaat hierbij om een experimentele sponsorcampagne waarbij HP (via Zed Digital en Adfactor) mij de HP Compaq 2710 voor 3 maanden in bruikleen geeft om deze te testen”, legt Derksen uit in een blogposting met de kop ‘ADV: Marco blogt op een HP Compaq 2710‘. “Naast de gesponsorde link bij mijn postings, zal ik mijn bevindingen op Marketingfacts beschrijven.”
Lees verder Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door bier →
Bij LiveLeak hebben ze een broertje dood aan censuur. De videosite die bekendheid verwierf met de vertoning van Fitna , wil geen YouTube-kloon zijn.
‘Wat het grootste verschil is tussen YouTube en LiveLeak?’ Hayden Hewitt, oprichter van LiveLeak, hoeft er niet lang over na te denken. Lachend: ‘Als je een carrière wilt als popster kun je je filmpje maar beter niet bij ons op de site zetten.’
Lees verder Bekend dankzij ‘Fitna’ en Saddam →
Rita is een vrouw van het volk. In tegenstelling tot de rest van die Haagse kliek staat tante Rita staat met beide krukken in de samenleving. En omdat Rita één van ons is, laat ze ons graag meebeslissen over hoe het moet in Nederland. De Nederlandse bevolking mag het programma van Trots op Nederland schrijven. Lekker modern, via een wiki.
Lees verder Trots op Retecool →
Vanavond houdt Andrew Keen in Felix Meritis de Globaliseringslezing. In zijn boek ‘The Cult of the Amateur’ (Nederlandse vertaling: De @-cultuur) verzet Andrew Keen zich tegen het idee dat de mening van een amateur net zoveel waard is als die van een deskundige. Tijdens Picnic 07 interviewde ik Andrew Keen voor Bright. Hieronder een voor De Nieuwe Reporter bewerkte versie van dat interview.
Lees verder Andrew Keen: ‘Ik zou mijn kinderen niet adviseren om journalist te worden’ →
In twee jaar tijd is Buienradar.nl een begrip geworden. De makers denken inmiddels na over manieren om ook op zonnige dagen bezoekers te trekken.
Eens in de zoveel tijd duikt er een site op waarvan heel Nederland gebruik lijkt te maken: Startpagina, Marktplaats, Funda. Ook Buienradar.nl is twee jaar na de start een site waar nog maar weinig mensen zonder lijken te kunnen. Wie naar buiten gaat, checkt even snel via Buienradar of het niet gaat regenen.
Lees verder Buienradar wil bij mooi weer ook kijkers →
De website van Maarten Reijnders