Vijf jaar geleden leek het de toekomst, althans in de ogen van de grote Nederlandse krantenuitgevers. Betalen voor toegang tot de krantensites. Toch is het er nooit van gekomen. En het is uiterst twijfelachtig of betalen voor online journalistiek in de toekomst wel een succes wordt.
Lees verder Betalen voor journalistiek op internet wordt nooit wat →
Mega Provider verdiende maandelijks ongeveer 12.000 euro met het leveren van tientallen servers aan de spammers. Ook gaf Mega Provider informatie over het creëren van proxies: een truc waardoor spammers relatief anoniem berichten kunnen versturen.
Lees verder OPTA: Mega Provider faciliteerde spamverzending →
Publiciste Karin Spaink werkt aan een boek over de geschiedenis van hackerblad Hack-Tic en Xs4all, in 1993 de eerste publieke internetprovider in Nederland. Daarvoor interviewt ze tal van betrokkenen, maar ze roept ook de hulp in van internetgebruikers. Wie leuke anekdotes heeft over Hack-Tic en Xs4all, kan die achterlaten op een wikisite. ‘Het is natuurlijk zonde om, als je een boek schrijft over de ontwikkeling van internet in Nederland, geen gebruik te maken van de rijke mogelijkheden die datzelfde internet biedt’, aldus dewelkomstpagina. Abonnees van Xs4all kunnen nu ook makkelijk een eigen wiki starten.
Speko in november 2005 een boete van 22.500 euro opgelegd van de OPTA (17.500 euro voor het versturen van spam en 5.000 euro voor het niet volledig meewerken bij een doorzoeking op locatie).
Lees verder Speko stapt naar rechter wegens OPTA-boete →
De website van Maarten Reijnders