Zuid-Afrikaans bedrijf eist Media24.nl op

Het Zuid-Afrikaanse mediabedrijf noemt het gebruik van het domein Media24.nl door Lindenburg ‘onaanvaardbaar’. Lindenburg gebruikt het domein nu voor zijn weblog.

“Zowel door het gebruik en de registratie van de domeinnaam media24.nl als het gebruik van de aanduiding ‘media24’ op de website maakt u inbreuk op de merkrechten van cliënte en handelt u tevens onrechtmatig jegens cliënte”, zo schrijft het advocatenkantoor van het Media 24 Limited. Het Zuid-Afrikaanse mediaconcern heeft het merk ‘Media24’ bij het Benelux Merkenbureau gedeponeerd.

Lindenburg geeft zijn domein op. Hij denkt weinig kans te maken in een rechtszaak. “De kaarten liggen duidelijk. De term media24 is in oktober 2000 bij het Benelux Merkenbureau gedeponeerd als beschermd merk. De site media24.nl kwam pas in het voorjaar van 2002 in de lucht. Daar is geen vechten tegen. Het is net zoiets als dat ik cocacola.nl zou hebben geregistreerd.”

Lindenburg: “Als ik de domeinnaam eerder had geregistreerd dan het merk gedeponeerd werd, dan had het wel de moeite geloond om de juridische strijd aan te gaan. Volgens een merkendeskundige van de Kamer van Koophandel kun je je in dat geval beroepen op de auteurswet, waarbij je als maker als eerste iets creatiefs bedacht hebt.”

Hoewel Media 24 Limited aanvankelijk eiste dat Lindenburg het domein binnen vijf dagen zou overdragen, heeft Lindenburg nu bedongen dat hij het domein nog een maand mag houden om zijn bezoekers door te verwijzen naar het nieuwe onderkomen van zijn weblog: Dagelinks.nl.