Zoeklicht vindt onderdak bij Moerstaal

De site is nu te vinden onder het adres Zoeklicht.steunt.nl. Eerder was de site bereikbaar via Zoeklicht.ondersteunt.nl, maar de eigenaar van het domein Ondersteunt.nl wilde Buro Zoeklicht niet langer onderdak bieden.

“Wij willen niet in één adem met het woord kinderporno genoemd worden”, motiveerde Tammo Peters van Ondersteunt.nl de beslissing om zijn ‘redirect’ naar de pagina van Zoeklicht te verwijderen.

“Min en ongepast”, noemt Ronald Grahmbeek van Moerstaal de beslissing van Peters om de site van Zoeklicht buiten gebruik te stellen. “Ze zijn daarmee volledig buiten hun boekje gegaan. In de algemene voorwaarden staat namelijk niet dat ze een site met een dergelijke inhoud mogen blokkeren.”

Daarom heeft Grahmbeek Zoeklicht nu ‘onderdak’ aangeboden. “Ze hadden al eerder een adres bij ons aangevraagd, maar ze deden daar niets mee vanwege onze reclame. Ik heb de reclame nu van hun site gehaald. Ik wil hier niet van profiteren.”

Grahmbeek: “Wat ik van de inhoud van de site vind, is niet belangrijk. Niemand zit op mijn mening te wachten. We hebben wel meer afwijkende sites bij Moerstaal. Zo is er bijvoorbeeld een site van duivelaanbidders. Maar zolang mensen zich aan onze algemene voorwaarden houden, zijn ze bij ons welkom.”