Xoip: binnenkort gratis voicemaildienst

Xoip wil ‘binnen enkele maanden’ een gratis voicemaildienst voor het vaste net aanbieden. “Technisch is het geen probleem, we zijn alleen nog in onderhandeling met KPN”, aldus Rob Rooken van Xoip. Voor het ontvangen en afluisteren van berichten hoeft bij de nieuwe dienst niet betaald te worden, ook niet aan KPN.

Xoip biedt al langer een voicemaildienst aan, waarvoor per minuut betaald moet worden. Behalve voicemailberichten, kunnen op dat nummer ook faxen, sms-jes en e-mails ontvangen worden.

Bovendien wil Xoip het binnenkort mogelijk maken om voicemailberichten van verschillende toestellen op hetzelfde nummer te ontvangen. “Dan kun je bijvoorbeeld je voicemail voor je Ben- en je Libertel-telefoon en je vaste aansluiting op één nummer laten binnenkomen.”Gebruikers van dit 084-nummer betalen 12 cent per minuut.

De nieuwe gratis voicemaildienst van Xoip moet dan ook gezien worden als een ‘instapdienst’ voor het betaalde Xoip-nummer. “De gratis voicemaildienst blijft kaal. Als mensen bijvoorbeeld een sms-notificatie willen hebben bij elk voicemailbericht, dan moeten ze overstappen op onze betaalde dienst. We hopen natuurlijk dat veel mensen dat doen.” Met de betaalde diensten verdient Xoip uiteindelijk zijn geld.