Weblogger Tonie.net stopt

Wie dacht dat dit jaar beter zou worden dan 2002, kreeg op 1 januari al meteen een teleurstelling te verwerken. Tonie van Ringelestijn stopt met zijn weblog.

Van Ringelestijn begon zijn weblog in 1999. Het `kladblok’ viel op door het grote aantal berichten per dag. Grote gebeurtenissen versloeg Van Ringelestijn vaak als een van de eersten op internet.

Daarnaast had Van Ringelestijn aardig wat scoops. Zo bemachtigde hij vorig jaar een perslijst van het anti-virusbedrijf Symantec – met daarop enkele niet al te vleiende beschrijvingen van journalisten.

Tonie.net had een grote schare fans. Dagelijks trekt de site enkele duizenden bezoekers en vorig jaar was hij de grote winnaar bij de Dutch Bloggies, de verkiezing van de beste Nederlandse weblogs. Nadat de weblogger in de Nieuwjaarsnacht had aangekondigd dat hij zou stoppen met zijn blog, stroomden de reacties binnen.

Van Ringelestijn heeft behoefte aan rust, schrijft hij in zijn afscheidsbericht. “En rust krijg je niet als je je elke morgen bij het ontwaken afvraagt wat je nu toch weer op je site zal zetten. Als je alle reacties niet eens meer kan, of wilt, lezen. Als je nauwelijks meer toe komt aan het lezen van boeken.”

Hij is van plan om te gaan werken als freelance journalist (Van Ringelestijn raakte onlangs zijn baan als redacteur van Planet Internet kwijt door de reorganisatie aldaar) en om zijn studie journalistiek af te maken.