Weblog Retecool legt website Radio 538 plat

Tijdens de verkiezingscampagne werden alle politieke partijen het slachtoffer van een low-tech distributed denial of service (DDoS) aanval van Jeroen van Inkel. De dj van Radio 538 riep zijn luisteraars elke dag op om massaal de site van één partij te bezoeken. Het resultaat laat zich raden: de sites bezweken zonder uitzondering onder de massale toeloop.

Naar aanleiding van een artikel in SmallZine over deze gang van zaken besloot weblog Retecool.com om Radio 538 dinsdagavond eens terug te pakken. Met een scriptje konden bezoekers van Retecool.com de site van de radiozender steeds opnieuw opvragen.

Het gevolg ligt opnieuw voor de hand. “Radio538.nl was binnen enkele ogenblikken zo goed als onbereikbaar”, stelt Retecool.com vast. Ook na het offline halen van de voor de actie gebruikte ‘refresh-pagina’ was de site nog zeker een kwartier offline.

Het weblog spreekt van een ‘geslaagd experiment’. “Verbazingwekkend hoe makkelijk je met honderd retecoole consumententesters en een doodsimpele html-pagina Radio538.nl kunt veranderen in Radio404.nl. Pluspuntje is dat de server fysiek niet gesmolten lijkt te zijn. Goed merk blijkbaar. ;-)”