Webcambezitter zendt per ongeluk vrijpartij uit

Het moet de nachtmerrie zijn van elke webcambezitter. Een plaatje op internet waarbij je uit je neus zit te eten is al erg genoeg, maar een compleet beeldverslag van een vrijpartij moet wel helemaal een ramp zijn. Het overkwam Ammer, een 17-jarige scholier uit Harderwijk, deze week.

Zondag had hij zijn webcam voor het eerst aangesloten. Omdat hij vergeten was om de camera uit te zetten toen zijn vriendin bij hem op bezoek kwam, registreerde de camera ook hun vrijpartij.

Weblogger MrGreen aarzelde geen moment toen hij de beelden zag en maakte wat screenshots. De beelden – die er overigens nogal geënsceneerd uitzien – zette hij vervolgens op zijn site. Tot grote hilariteit van enkele andere webloggers die gretig naar de foto’s verwezen.

De weblogbezoekers stortten zich vervolgens op het achterhalen van zoveel mogelijk privé-informatie over Ammer en zijn vriendin. In no time duikelden ze het ICQ-nummer en de adresgegevens van Ammers vriendin op. Ook de naam van de school van Ammer werd achterhaald.

Juridische stappen

De vader van de 17-jarige scholier overweegt ondertussen juridische stappen te ondernemen om de foto’s van internet te laten verwijderen, zo verklaart hij tegenover Dag In Dag Uit van de Volkskrant. “Ik vind de manier waarop de foto’s zijn verspreid respectloos.”

MrGreen heeft de foto’s inmiddels van zijn site gehaald. “Niet omdat zijn pa het vroeg, niet omdat mijn geweten knaagt of omdat het illegaal zou zijn, maar omdat de landelijke media er nu lucht van krijgen en Ammer al genoeg met zijn billen bloot is gegaan”, zo licht hij op zijn website toe.
Op diverse andere sites – waaronder die van Retecool.com en Lekkerbelangrijk.com – zijn de webcambeelden echter nog altijd te vinden.