Vernielde decoder leidt tot bommelding bij UPC

“Een op het eerste gezicht leuke grap liep volledig uit de klauwen”, aldus UPC-woordvoerder Ronald van der Aart tegenover Nu.nl.

Voor de wekelijkse video op Bright.nl sloegen enkele medewerkers van het tijdschrift de UPC-decoder van hoofdredacteur Erwin van der Zande aan gort. De mediabox werd vervolgens met benzine overgoten en in brand gestoken. De restanten leverde Van der Zande af bij het kantoor van UPC.

Een receptioniste van de kabelaar deed vervolgens een bommelding omdat het pakketje naar benzine stonk en er draden uit de doos staken, aldus Van der Aart. UPC liet het kantoor ontruimen. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kwam langs om de doos te onderzoeken.

Grindtegel

UPC krijgt veel kritiek vanwege de opdringerige wijze waarop de kabelmaatschappij klanten een mediabox zou opdringen. Vorige maand diende de Consumentenbond daarom een klacht in bij de Consumenten Autoriteit.

Het kabelbedrijf heeft beloofd dat consumenten expliciet moeten instemmen met een abonnement op digitale televisie, maar nog altijd verschijnen er verhalen van mensen die zich overvallen voelen door UPC. Voor sommige Fok-gebruikers is het beleid van de kabelmaatschappij reden om elke dag een grindtegel naar de kabelgigant te sturen.

Bij Bright stromen de reacties ondertussen binnen. Een zekere ‘Ronald’ noemt de actie een ‘beetje zielig’. “Je kunt gewoon ‘nee’ zeggen tegen de postbode.” Anderen hebben meer sympathie voor de ‘payback party’. “Geniale actie, en volledig verdiende ludieke aandacht voor een serieus probleem: het wanbeleid bij UPC”, aldus ‘Calvin’.