Trotsopnederland.eu is protest tegen Rita Verdonk

Het is onderhand vaste prik als er een nieuwe (bedrijfs)naam wordt bekendgemaakt: een run op de domeinnamen die verband houden met de nieuwe naam. Bij de bekendmaking van de naam van de nieuwe partij van Rita Verdonk is dat niet anders. Verdonk heeft zelf wel het adres Trotsopnederland.com in handen, maar bij andere domeinextensies heeft ze achter het net gevist.

Arjan van der Veen zag zijn kans schoon toen hij woensdag ontdekte dat het domein Trotsopnederland.eu nog niet was geregistreerd. “Ik zag dat-ie nog beschikbaar was en heb ‘m meteen laten registreren. Het leek me leuk om er iets ludieks mee te doen omdat ik met een buitenlandse vrouw ben getrouwd.”

Van der Veens echtgenote is in afwachting van haar eerste tijdelijke verblijfsvergunning. “In de tussentijd moeten we alles zelf betalen”, vertelt Van der Veen. “Ik betaal nu bijvoorbeeld de volle mep voor de opleiding die mijn vrouw volgt. Dat is mede het gevolg van de wetgeving van Rita Verdonk.”

Via een bericht op Trotsopnederland.eu biedt Van der Veen aan om het domein aan Verdonk te verkopen. “Rita, dit domein is te koop voor de kosten waarmee je mij hebt opgezadeld om mijn lieve vrouw Elena hierheen te halen”, schrijft hij. “Mijn vrouw mag nu helemaal niets. Ze mag alleen naar school gaan, als ik het betaal”, stelt Van der Veen. “Ik ben geen fan van Verdonk, dat mag duidelijk zijn.”

De medewerkers van Rita Verdonk konden woensdagmiddag niet direct een reactie geven op de actie van Van der Veen.