Telegraaf dreigt eigenaar Sexspeurders.nl

De Telegraaf heeft de term ‘speurders’ gedeponeerd bij het Benelux-merkenbureau. Het krantenconcern heeft de eigenaar van Sexspeurders.nl, Frank van Diejen, daarom tot donderdag 20 juni de tijd gegeven om het gebruik van het domein te staken.

Het domein, dat aanvankelijk doorverwees naar een datingsite, herbergt nu een pornosite. B. de Haan, bedrijfsjurist van De Telegraaf: “Het maakt ons niet uit waar de heer Van Diejen zijn domein gebruikt. We willen gewoon dat hij ermee stopt. De term leidt hoe dan ook tot verwarring.”

Van Diejen is niet van plan om mee te werken met De Telegraaf. “Ik vind de eis bezopen. Ik denk dat ze me niets kunnen maken.” De Haan bestrijdt dat. “Hier zijn in het verleden al zaken over geweest.”

Van Diejen is verbaasd dat De Telegraaf de moeite neemt om hem aan te pakken. “Er komen maar twintig bezoekers per dag op dat domein. Ik ben benieuwd hoe zij erop gekomen zijn.”

De Haan wil niet vooruitlopen op eventuele vervolgstappen tegen Van Diejen. “We gaan ervan uit dat hij verstandig genoeg is om het gebruik van het domein te staken. Als hij dat niet doet, zullen we ons beraden op verdere stappen.”