T-Mobile: advertentie Orange is misleidend

Orange stelt in de reclame dat alleen Orange-gebruikers in het buitenland kunnen bellen met beltegoed. “Andere merken roepen dat je spotgoedkoop kunt bellen. Maar niet dat je apart moet betalen voor bellen in het buitenland, sms’en en je voice-mail afluisteren. Alleen bij Orange kan dat allemaal gewoon vanuit je beltegoed.”

“Dit is feitelijk onjuist”, stelt T-Mobile. Ook T-Mobile (voorheen Ben) biedt sinds vorige zomer bellen met een beltegoed aan in het buitenland in dertien landen, stelt het bedrijf in een persbericht.

T-Mobile heeft Orange inmiddels schriftelijk verzocht te stoppen met de advertentiecampagne. Volgens T-Mobile overtreedt Orange met de advertenties de Nederlandse Reclame Code.

Orange noemt de klacht van T-Mobile ‘merkwaardig’. “Ik snap de klacht niet”, aldus woordvoerder Kevin Zuidhof van de mobiele-telecomaanbieder.

“T-Mobile brengt de klacht op een wijze alsof onze campagne gericht zou zijn op onze pre-paid aanbieding en zegt dan ook dat zij dit ook leveren. Maar het gaat in onze advertentie om een post-paid abonnement. Orange heeft als enige een post-paid aanbod waarbij alle diensten uit de belbundel betaald worden.”