Nieuws aanslagen overheerst op krantensites

Veel middagkranten, zoals het Haarlems Dagblad, kwamen vanochtend met extra edities. De twee middagkranten NRC Handelsblad en Het Parool berichten over de terreuraanslagen op hun site.

NRC Handelsblad heeft een dossier over de aanslagen aangemaakt. Daarin onder meer de tekst van het condoleancetelegram van koningin Beatrix en de toespraken van de Amerikaanse president George W. Bush en de Nederlandse premier Wim Kok.

Bij het van de site van NRC Handelsblad valt op dat die traag binnenkomt, mogelijk als gevolg van het grote aantal aanvragen van bezoekers. Dinsdagmiddag kon een groot aantal nieuwssites het vele verkeer ook al niet aan.

Het Parool heeft de gehele voorpagina van zijn site ingeruimd voor het nieuws over de aanslagen. De Amsterdamse krant maakt onder meer melding van de opening van een opvangcentrum voor slachtoffers van de Bijlmerramp. De aanslagen in de Verenigde Staten zouden oude wonden kunnen openrijten.

De internetredactie van Trouw stuurde dinsdagavond een speciale nieuwsbrief om haar abonnees te wijzen op de extra berichtgeving op de site van het dagblad. Ook NRC Handelsblad kwam met een extra nieuwsbrief.

Trouw heeft een dossier aangemaakt over de aanslagen. De krant heeft een discussieforum opgezet. Om elf uur vanochtend waren daar echter pas vijf berichten in verschenen.

De Volkskrant heeft een 3D-animatie met een kaart van New York op zijn site gezet.

Op de site van De Telegraaf staat een groot aantal foto’s van de ramp. Daarop is onder meer te zien hoe mensen uit de ramen van het World Trade Center hangen.

Ook het Algemeen Dagblad heeft foto’s en infographics online gezet. Er is onder meer een infographic waarop te zien is hoe het World Trade Center in elkaar zat.