Mega Provider dreigt met geding tegen WW

In dat bericht stond dat er maandag spam voor een pornovideo van Paris Hilton is verstuurd via de servers van Mega Provider.

De hostingprovider is er nog niet helemaal uit hoe de spam is verstuurd, zo blijkt uit een brief van de advocaat van de provider. “Het ip-adres (waarvandaan de spam is verstuurd, red.) was gekoppeld aan een server die toen gehackt was of door een virus was geïnfecteerd. Eveneens is het mogelijk dat een derde via het ip-adres een connectie heeft gemaakt naar een proxy.”

“Dit overkomt hostingbedrijven met regelmaat”, aldus advocaat H.J. van der Tak van Mega Provider in een brief aan WebWereld. Van der Tak noemt het bericht over Mega Provider dat dinsdag op WebWereld verscheen, ‘onrechtmatig’ en dreigt met een kort geding. Mega Provider eist een rectificatie. WebWereld is niet van plan om gehoor te geven aan de eis tot rectificatie.

Dinsdag had de vader van Martijn Bevelander nog ’totaal geen verklaring’ voor de spam die via verscheidene ip-adressen van Mega Provider is verstuurd. “Ik ga hier een onderzoek naar instellen”, aldus Bevelander senior dinsdag. “Verder geef ik geen commentaar.”

Van Bevelander

WebWereld zou volgens de provider ten onrechte hebben geschreven dat het bedrijf van Martijn Bevelander opnieuw wordt beschuldigd van betrokkenheid bij het versturen van spam. “Anders dan u beweert, heeft niemand Mega Provider beschuldigd hierachter te zitten”, aldus Van der Tak.

In verschillende nieuwsgroepen verschenen maandag berichten over de spam die vanaf verschillende ip-adressen van Mega Provider werd verstuurd. Daarin werd Bevelander wel degelijk beschuldigd van het versturen van spam of het helpen van spammers.

Ook vindt de advocaat dat WebWereld ’ten onrechte’ schrijft over Mega Provider ‘van Bevelander’. “Mega Provider kent drie bestuurders. Anders dan gesteld behoort Martijn Bevelander daar niet toe.”

Martijn Bevelander is wel medebestuurder van 2 Face Holding, één van de drie vennootschappen die de provider besturen. Voor de NLIP, de brancheorganisatie voor internetaanbieders, was de betrokkenheid van Bevelander bij spamactiviteiten in juli 2003 reden om Mega Provider te schorsen als lid.

Volgens de advocaat van Mega Provider heeft het artikel op WebWereld ertoe geleid dat diverse klanten van de provider overwegen om weg te gaan. “De ongekend lichtzinnige wijze waarop u meent de journalistiek te kunnen bedrijven is aan hen uiteraard niet bekend.”