Klant weg bij Ladot vanwege spammer AbFab

Martin Cleaver begrijpt niet waarom hostingprovider Ladot (het voormalige Freehosting) de sites van het bedrijf AbFab nog langer in de lucht houdt. Hij vreest dat hij daar als klant van Ladot in de toekomst schade door zal lijden en haalt daarom zijn site weg bij het hostingbedrijf.

De e-mail van providers waar veel spammers zitten, wordt vaak door andere internetaanbieders tegengehouden. Cleaver vreest dat Ladot straks een zelfde lot zal treffen, omdat de provider AbFab onderdak biedt.

“In het verleden is mijn post via Ladot/Freehosting in de problemen gekomen, omdat de servers spam doorlieten, waardoor Freehosting/Ladot op de zwarte lijst terecht is gekomen. Nu lijkt het alsof dat weer kan gebeuren, omdat Ladot het aan AbFab en consorten toestaat dat ze spammen”, schrijft Cleaver in een fax aan Ladot.

Ladot zegt echter dat ze niets tegen AbFab kan ondernemen. “Ladot treedt keihard op tegen spammers, maar omdat AbFab een opt-out regeling heeft kunnen wij niets doen”, aldus Michael van der Sman van Ladot. “Pas als de heer Cleaver zich afmeldt bij AbFab en hij nog steeds e-mails blijft ontvangen van het bedrijf, kunnen wij iets ondernemen.”

Cleaver is echter niet van plan om zich af te melden bij AbFab. Tegenstanders van reclame per e-mail ontraden de ontvangers van spam om in te gaan op de mogelijkheid om je e-mailadres te laten verwijderen. Een dergelijke reactie betekent voor de spammers immers een bevestiging van het bestaan van het adres.

Volgens Van der Sman is Cleaver tot nu toe de enige klant die is weggelopen bij Ladot.